Landelies

Via ferrata Landelies

Toegang: Toegankelijk voor alle KBF-leden.

Er is een actieve groeve vlakbij. Daarom is de toegang op weekdagen pas mogelijk vanaf 16u of de hele dag tijdens weekends en feestdagen.

Groepen moeten reserveren bij het CAB. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Je kan parkeren vlakbij de steile rotswand en de ingang van de actieve steengroeve. Tegenover de klimwand loopt een pad. Op het einde van dit pad zie je een vierkante oude groevewand. Het bord markeert de start van het parcour. Zie kaart (Geel = wandelpad. Rood = Via Ferrata).

Een mooie en rustig gelegen Via Ferrata met een leuke klautertunnel en tyrolienne.

Al traverserend en met soms verre voetsteunen kom je aan bij een korte tunnel naar boven. Eens daarboven volg je de kabel naar links. Na enkele passen naar boven loopt de route terug naar rechts. Wat hoeken verder is er een traverse. Je kan bij de eerste afslag al naar boven gaan of je zet nog wat passen verder en dan kom je bij een ladder uit. Klim de ladder op en wandel dan wat verder totdat je een plateau ziet waarvan de tyrolienne vertrekt. Als je deze niet wilt doen wandel je via het pad eronder naar de aankomst van de via ferrata.

Ga verder op een rustige traverse en een stukje naar boven. Hier kan je links het bos terug in en via een paadje terug tot aan de tyrolienne geraken. Wandel onder de via ferrata door naar onderen. Zo kom je terug bij het pad dat naar de start loopt.

Via ferrata Landelies